DANSKE MUSIKKFESTIVALER 2

Det florerer med musikk festivaler også i Danmark om sommeren. Noen er små og intime festivaler, mens andre igjen har tusenvis av besøkende hver dag festivalene foregår. Festivaler rundt på de små øyene rundt omkring i Danmark har det blitt en del av opp gjennom årene. Vi skal kikke innom noen av dem for å se hva de har å tilby.

DANSKE MUSIKKFESTIVALER

DANSKE MUSIKKFESTIVALER

Apple Flower Festival

Appel Flower Festival er en av dem. Den blir holdt ute på øya Lilleø som ligger rett utenfor Jyllinge. Det var de to kameratene Claus Meyer og Kenneth Bager som startet opp det hele i i 2012. Det var en ide de hadde om og kombinere en musikk og matfestival som startet hele festivalen. Her får man et bredt utvalg av musikk stiler presentert, artister som Chinah, Dennis Bowel, Humørekspressen og Thomas Vibes Barnedisco er noen av de som har stått på scenen her. I årest festival er det foreløbig bare satt opp disse tre, Moonboots, Thomas Vibes Barnedisco og Nordsø & Theill. Flere kommer nok etter, du kan gjerne følge med på hvilke artister som blir lagt til her.

Love In

Love In festivalen holdes på Skarø som ligger utenfor Svendborg. Det har foregått festivaler her i mange år, helt i fra 1994 men da under andre navn og arrangører.Dagens Skarø Festival har sin opprinnelse i fra starten av 2010 tallet og har vokst seg ganske store med tiden, det er ca 1300 besøkende innom festivalen daglig nå.Årets festival er lagt til den 2 til den 4 august med mange forskjellige artister som, CV Jørgensen, Søren Huss, Bikstok, Rocazino, Love Shop og Østkyst Hustlers som er noen av dem du kan høre her. Årets festival er lagt til den 2 til den 4 august med mange forskjellige artister som, CV Jørgensen, Søren Huss, Bikstok, Rocazino, Love Shop og Østkyst Hustlers som er noen av dem du kan høre her.

Festivalen

Festivalen

Langelands Festivalen

Langelands Festivalen holder til i Rudkobling som ligger da på øya Langeland. Dette er antaglihvis den største have partyet i Danmark som vel er det navnet det også går under. Festivalen har sin opprinnelse i fra starten av 90 tallet og de har blitt veldig populære med årene, besøksantallet ligger på godt over 35 000 som er innom i løpet av festivalen. Dette er en familie festival som har fått mange familier til og legge sin ferietur nettop hit. Det er et eget barneland satt opp under festivalen med mange aktiviteter for de små i familien. Her er det mini fotball, sykkelbaner, hoppetårn, en sykkeltrafikk by mm. Årets festival er i fra den 21 august og holder på til den 28 august med blandt annet disse artistene, Aura, Carpark North, Citybois, Benal, Joey Moe og Kato med mange flere.

Femø Jazz Festival

Femø Jazz Festival finner man på øya som ligger i mellom Horslunde og Vordingborg. Festivalen startet opp for 48 år siden med Jazz og øl på Femø Kro, den vokste seg fort ut av den lille kroa og fikk plass ved et campingområde litt lengre unna. Her er det som festivalen heter mest jazz, men det har i de senere årene sluppet til yngre artister med sin egen tolkning av jazzen så stilen er noe varierende kan man vel trygt si.

Årets festival pågår i fra den 31 juli og holder på til den 5 august med blandt andre artister som Doc Houlind New Orleans Style Revival Band som er årets store trekkplaster.

Comments are closed.