DANSKE MUSIKKFESTIVALER

Festivalene florerer i Skandinavia om sommeren. Noen er små og beskjedene, mens andre igjen har vokst seg forholdsvis store eller kanskje til og med enorme i størrelse opp gjennom årene. Og festivaler finner man ikke bare i Skandinavia, men i hele verden. Men denne gangen går turen min til Danmark for å se på noen av de mest populære festivalene der. De står ikke noe tilbake for popularitet i forhold til norske og svenske festivaler. Danskene har jo Nordens største festival og vi skal kikke innom den selvfølgelig.

DANSKE MUSIKKFESTIVALER

DANSKE MUSIKKFESTIVALER

Roskilde festivalen

Roskilde Festivalen den største i norden og en av de største i Europa. Festivalen hadde sin start i 71, det var tre karer som som stod bak dette konseptet,  Jesper S Møller, Carl Fischer og Mogens Sandfær. Da festivalen startet opp gikk den under navnet Sound Festival og hadde da bare en scene hvor det var ca 20 band som spilte over de to dagene festivalen gikk. Det hadde en grei debutt med ca 10 000 besøkende daglig, ikke ille til og være en nybegynner. Året etter var det Roskildefondet som hadde tatt over ansvaret for festivalen sammen med den Amerikanske sangeren Tony Buch. Denne festivalen valgte de og kalle Fantasy og den gikk da over tre dager. Da hadde antallet besøkende steget til rundt 15 000 hver dag noe som gjorde at Fondet fikk nok overskudd til og starte neste år alene.Musikken som vart spilt var opprinnelig Rock, men det har kommet til flere musikk sjangere etterhvert så her er det litt for alle. Etter noen år med gode tall utvidet de så hele arrangemanget til hele seks scener som det ble spilt på og besøks tallet ligger på ca 95 000 til ca 130 000 hvert år de siste årene. Det er også lagd til en stor campingplass på området hvor du har fri camping hvis du har kjøpt en full festival billett.

Øyfestivaler

Det blir også arrangert mange forskjellige øyfestivaler i Danmark, Tunø Festival er en av dem. Det er festivalforeningen Tunø som arrangerer denne festivalen som hadde sin start i 86, da som en ren jazz festival. Det var Ernst Hornslet som egentlig stod bak den første festivalen og som da festivalforeningen overtok ansvaret for året etter. Denne festivalen vokste ganske fort og ble fort godt kjent i festivalmiljøet i Danmark. Årets program inneholder foreløbig disse artistene, Nikolaj og Pilotene, Soulmades, Rock parade, Nice Try, Ole Gas Band, Kalles Trommeshow, Back to Back, Total Hip Replacement og Rock`n Comedy. Som man ser på listen har de beveget seg bort i fra den rene jazz stilen som de hadde de første årene og fått et mye mer fleksibelt musikkprogram som da igjen lokker flere besøkende til øya.Årets festival er satt opp i fra den femte juli og holder på til og med den åttende juli .

Comments are closed.