De største festivalene 2

Sommer er jo festivaltid for mange mennesker, uansett alder så er det minst en festival i året omtrent ett must for mange mennesker. Her oppe i nord er det sommerhalvåret som er den mest vanligste festivaltiden, men for de som har varmt og flott vær det meste av året har de også festivaler i de andre årstidene. Mange av disse festivalene har vokst seg store med årene og blitt enormt populære.

De største festivalene

De største festivalene

Coachella

Over i Amerika finner man Coachella Valley Music and Arts Festival som holdes i Indio som ligger i California. Indoi er en ganske liten by som ligger øst for Los Angeles rett ved Joshua Tree Nasjonalpark. Opprinnelsen til festivalen stammer i fra en opptreden artisten Pearl Jam holdt i Empire Polo Club i 1993, her gruppen omtrent 25 000 tilhengere av rock musikken. Man så da muligheten til å starte en festival, men det tok hele seks år til før man klarte og starte opp med festivalen. Festivalen går som regel over to helger etterfulgt av hverandre i april måned. Her får man en blanding av rock, hiphop og elektronisk musikk. I dag har man rundt 250 000 mennesker som er innom festivalen i løpet av disse to helgene, godt fremmøte det ja.

Rock in Rio

I Brasil finner man Rio de Janeiro og festivalen Rock in Rio som også er en av de største festivalene i verden. Festivalen startet opp i 1985 og det var da Roberto Medina som sto bak den festivalen. Den foregikk over ti dager hvor det var satt opp 15 nasjonale og 16 internasjonale artister. Det ble en enorm suksess, med omtrent 1,4 millioner mennesker som besøkte festivalen, festivalen ble da den største i verden på den tiden. Det ble en ganske lang pause før den neste festivalen ble satt opp, ikke før i 1991 ble det arrangert igjen. Igjen gjorde festivalen det veldig bra og den spredte seg også til Lisboa, Madrid og Las Vegas med årene som fulgte. Den andre festivalen ble holdt på verdens største fotballplass på den tiden, det var Maracana som ble omgjort til verdens største scene. Her holdt de til i ni dager og hadde over 700 000 besøkende, litt dårligere enn den første festivalen men bra allikevel. Årets festival ble holdt i Lisboa og foregikk over fire dager, her var det nesten 300 000 som var innom festivalen. Festivalen til neste år blir igjen avholdt i Rio, så det er bare og ta seg en tur over dit om du vil ha en flott opplevelse.

Festivalen

Festivalen

Woodstock

Woodstock festivalen i Polen er en gratisfestival som har holdt på siden 1995 og er da selvfølgelig inspirert av den originale Woodstock festivalen i Amerika. Den første festivalen ble holdt i byen Czymanowo, den har flyttet på seg flere ganger men i dag holder de fast til i byen Kostrzyn nad Odra som ligger helt ute ved grensen til Tyskland. Festivalen er kjent under flere navn. Pol`and`Rock Festival og Przystanek Woodstock er navn som brukes lokalt. Besøksantallet øker stadig og er nå på nesten en million mennesker, enda ett godt besøkstall for denne festivalen også.

Comments are closed.