De største festivalene

Musikkfestivaler verden rundt har blitt ett stort samlingspunkt for spesielt unge musikkinteresserte mennesker. Oppe i de nordligste strøkene er det gjerne i sommerhalvåret de fleste festivalene pågår. Men de som er heldige og har varmt vær stort sett hele året har også festivaler året rundt. Det er selvfølgelig store variasjoner i musikken på disse festivalene, stort sett alle musikkvarianter har sine egne festivaler i løpet av året.

De største festivalene

De største festivalene

Donauinselfest

Det som blir betegnet som verdens største festival finner man i Østerrike i Wien og heter Donauinselfesten. Her er det godt over tre millioner mennesker som er innom i løpet av festivaldagene som vanligvis er på tre dager. Festivalen startet i 1983 av politikeren Harry Kopietz for å promotere Donauinsel, det var da ett en dags festival og de forventet ett oppmøte på rundt 15 000 mennesker. Men der tok de grundig feil, det kom rundt 160 000, ble nok litt trangere om plassen en de hadde regnet med. Det ble så en fast årlig festival som har vokst seg enormt stor med årene med rundt 2000 opptredener og rundt 600 timer med musikk. Her finner man garantert noe som passer for de fleste. Antall scener har vokst til helle 21 stykker spredt rundt på området, så det er nok musikk uansett hvor man går i dette området under disse tre dagene

Mawazine

På en god andre plass over de største festivalene ligger Mawazine festivalen, den finner sted i Rabat som ligger i Marokko. Hit kommer det rundt 2,5 millioner mennesker for og være med på rundt 70 konserter som befinner seg på syv forskjellige sener rundt på området. Festivalen har to tidsperioder, den første perioden strekker seg i fra 2001 til 2007. I denne tiden slet man med sponsorer og hadde da selvfølgelig økonomiske problemer. Den andre perioden startet da kongens personlige sekretær Mounir Majidi tok over ansvaret for festivalen. Siden den gangen har så festivalen vokst seg enormt og blitt utrolig populær.

Festivalen

Festivalen

Summerfest

Over til Amerika der arrangeres Summerfest i Milwaukee som ligger i Wisconsin. Festivalen startet opp i slutten av 60 tallet av Henry W Maier som hadde fått sin inspirasjon av den tyske Oktoberfest som avholdes i Munich. Det første året hadde de lagt opp til 35 forskjellige steder rundt omkring i byen og ble en stor suksess. Det var en del opp og ned med denne festivalen i starten, noen år ble det nesten ikke overskudd i det hele tatt og man vurderte noen ganger og legge hele prosjektet unna. Men heldig hvis for de musikkglade har de klart seg godt i de senere år og holder fortsatt koken. I dag holdes festivalen på i 11 dager og tilbyr 11 scener med over 800 show og rundt 1000 fremføringer. Det har de rundt 900 000 som kommer innom sansen for. Festivalen kom inn i Guinness World Records i 1999 som verdens største musikkfestival. Det satses på lokale artister samt at de lokale restaurantene får benyttet festivalen til og vise kundene sine spesialiteter, noe som gagner nærmiljøet.

Comments are closed.