FESTIVALER I NORGE 2

Det er mange forskjellige festivaler rundt om i landet, både om sommeren og om vinteren, men de fleste er nok lagt opp til sommer halvåret.

Så vi fortsetter med festivaler land og strand rundt i fra forrige artikkel.

FESTIVALER I NORGE

FESTIVALER I NORGE

Hemnesjazz

På Hemnesberget i Nordland blir Hemnesjazz arrangert i august hvert år. Dette er en blues og jazz festival som har holdt på i over 20 år, programmet for 2018 foreligger foreløbig ikke, men du kan følge med på hjemmesiden deres og se programmet etterhvert som det blir lagt ut her.

I fjordårets program var det oppført med artister som Lill Lindfors, Hungry John & The Blue Shadows, Nymo Kvintett, Ole Børud, Tonje Unstad med flere. Så det er en del kjente artister som finner veien hit under festivalen.

Kongsberg Jazz Fesstival

I juni finner Kongsberg Jazz Festival sted, årest festival pågår i fra den fjerde til den syvende juli med ett stort antall kjente artister.

Med navn som Aha, Marius Neset, Carla Bley Trio, Sting, Adam Douglas, Gurls, Gregory Porter på listen over artister blir nok dette en storslått festival. Med over 30 000 betalende gjester er denne festivalen en av de største i landet innen jazzen.

Det spilles på flere steder i byen under festivalen, som Christians Kjeller, Energimølla, Galleri låven, Gamle Norge, Kirketorget, Smeltehytta for og nevne noen av dem.

Hjemmesiden til Kongsberg Jazz Festival finner du her  hvor du kan finne fullt program og hvor i byen de enkelte konsertene skal holdes.

Festival

Festival

Melafestivalen

Så en tur til Oslo hvor Melafestivalen finner sted i juli eller i august, festivalen har pågått på forskjellige steder i byen men er for tiden lagt til Rådhusplassen. Årets festival er lagt til tre dager i august, den 17, 18 og 19.

Dette er en flerkultur festival med utrolig mange ulike arrangementer i løpet av de tre dagene, så her er det litt for enhver smak.

Programmet for årets festival er ikke klart enda, men du kan følge med på deres hjemmeside som du finner her  for å se programmet etterhvert som det blir lagt ut.

Med godt over 300 000 fremmøtte er dette blitt en stor festival i hovedstaden og antallet vokser fra år til år.

Slottsfjellfestivalen

I Tønsberg avholdes Slottsfjellfestivalen som regel i juli hver sommer, årets festival er lagt til den 19, 20 og 21 juli.

Det er i ruinene av middelalders festingen på Slottsfjellet at konserten holdes, Det er satt opp fem forskjellige scener til festivalen. Tårnlunden, Urørtscene, Kongescene, Kastellscene og Baglerscenen så det blir nok en travel festival om en vil ha med seg mest mulig.

Noen av artistene som foreløbig er på programlisten er Alan Walker, Kjartan Lauritzen, Sløtface, Sondre Justad, Lauv , Daniel Kvamme, Arif, Unge Ferrari og Milky Channce. Men listen blir lengre etterhvert, så det er bare og følge med på hjemmesiden deres så får du oppdatert program.

Dette der en festival som også har vokst seg ganske store med årene, besøksanntallet ligger på godt over 20 000 som er forholdsvis stor festival målt i Norsk målestokk.

Der avsluttes festivalene i Norge for denne gangen, håper du fant noe av interesse her og tar en tur til festivalene rundt omkrin i landet.

Comments are closed.