FESTIVALER I NORGE 3

Musikk og musikkfestivaler er for veldig mange en populær ting i sommerhalvåret her i landet, det foregår jo selvfølgelig festivaler ellers i året og med det er jo om sommeren det er flest å velge imellom.

FESTIVALER I NORGE

FESTIVALER I NORGE

Det og være ute i parker og arrangementer i friluft er blitt et omtrent et must for mange og festivalene er det mange og velge imellom, noen flere her til lands skal vi nå se litt nærmere på.

Sommerfesten

Sommerfesten finner sted juli måned, den finner du på øya Giske i Møre og romsdal. Dette er en årlig endags festival hvor det er gratis og komme inn,  den ble første gangen arrangert i 03 da som en liten spleisefest. Det har med årene blitt til en festival hvor det fortsatt er gratis inngang og man oppfordrer publikum til og ha med seg mat som så blir satt ut i mat teltet hvor da alle kan komme og spise det di vil.

Her får man høre både Norske og internasjonale artister under konserten. Aurora, The Fjords, Tone Damli, Jan Eggum, Vegas, Captain Walker er noen av de som har opptredd her ute.

Sommerfestivalen i Selbu

Sommerfestivalen i Selbu går av stabelen i juni måned, den blir satt opp på Årsøya ved Selbusjøen. Denne festivalen startet opp i begynnelsen på 2000 tallet og da med ca 5000 besøkende noe som har økt til over 16000 med årene, en bra stigning det.

Her kan man også få høre både Norske og internasjonale artister som Di Derre, DDE, Valentuourettes, Åge Aleksandersen, Kim Larsen Stage Dolls, To Far Gone mm.

Festivalen

Festivalen

Tahitifestivalen

Tahitifestivalen blir holdt i Kristiansund i juni måned hvert år. Det skjer ute på øya Innlandet som også blir kaldt Tahiti blandt folk, det er den minste av øyene utenfor Kristiansund.

Her får du også høre både Norske og internasjonale artister, som Hellbillies, Kim Larsen De Lillos, Raga Rockers, Postgirobygget, Big Bang mm.

Så her finner man musikk for nesten alle.

Telemarkfestivalen

Telemarkfestivalen blir holdt i Bø i Telemark i løpet av fire dager i juli måned. Dette er en internasjonal folkemusikkfestival som ble startet opp i 1990 og har over 6000 besøkende hvert år.

Her får du høre Norsk folkemusikk for det meste men med del internasjonale artister innimellom.

Her har det vert artister som Odd Nortuga, Rhytms Of Sweden, Hazelius & Hedin, Ni Liv, Sondre Bratland mm innom i løpet av årene konserten har vert.

Årets festivalprogram kan du finne her for og se om det er noe av interesse for deg.

Trondheim Jazzfestival

Trondheims Jazzfestival foregår i mai måned hvert år, det er en etterkommer i fra JazzMazz som holdt på i fra 79 til 94 da det ble endret til Trondheim Jazzfestival.

Så denne festivalen har drevet på i mange år. Det er ca 7500 besøkende innom hvert år så det er blitt en populær festival.

Det blir holdt konserter på flere steder i byen så man må følge med på programmet for og få med seg det en liker av artister og band.

Comments are closed.