FESTIVALER I NORGE

En del festivaler har vi sett på allerede, men det er mange flere så vi fortsetter med noen flere her.

FESTIVALER I NORGE

FESTIVALER I NORGE

Canal Street Festival

Canal Street Festivalen holdes i Arendal hvert år i slutten av juli, dette er antagligenshvis Norges største jazz festival. Med litt spesielle steder som det spilles på som ved Heftingsdalen renovasjonsanlegg der arrangemanget har fått navnet Føling på fyllinga, Lille Torungen som da har fått navnet Fyrjazz, fergestedet Kongsbjørnvik som da heter Bohemjazz og i Merdø havn hor det har fått navnet Badeblues & Plaskejazz har dette blitt en veldig populær festival.

Her får du både jazz og blues i samme festival, noe som ikke er så vanlig i festivalene rundt omkring. Festivalen har som mål og vise frem det beste av hva Norge har og tilby, men i de siste årene har også artisteer fra våre naboland fått slippe til samt noen andre internasjonale artister.

Her har mange kjente artister hatt opptreden som DumDum Boys, Sondre Lerche, Kim Larsen, CC Cowboys Ulf Lundell, Bob Geldof, Silje Nergaard, Admiral P, Suzanne Vega, Vamp med flere.

Ett godt og variert program med mange gode artister finner du her.

Ønsker du å vite mere om årets program kan du logge inn her.

Den Norske Folkemusikkveka

Folkemusikkveka festivalen finner du i Buskerud ved Ål, festivalen pågår i mai måned og har ca 7000 betalende gjester under festivalen. Her er det stort sett bare Norske artister som opptrer, gammeldans, polka, dansefester, folkemusikkrock, kurs i hallingdans mm er det du kan få med deg på denne festivalen.

Døgnvill

Døgnvill er en festival som ble holdt i august og september, festivalen foregikk i Tromsø. Desverre gikk festivalen konkurs i 2013, selv om det var den største festivalen som ble holdt i Nord Norge, selv med over 35000 betalende gjester klarte de ikke og fortsette.

Festival

Festival

Dølajazz

På Lillehammer i oktober finner man Dølajazz festivalen, en av de største jazzfestivaler i landet. Detter er en festival som har pågått i mange år, årets festival har 40 år jubileum så det blir sikkert feiret med ett godt program under dagene festivalen pågår. I programmet for 2018 finner man flere varianter som barnekonserter, bedriftskonserterog jazzincubator. Programmet for 2018 er enda ikke helt ferdig, men du kan logge inn her for og se hva de legger til etterhvert av artister.

Fjellparkfestivalen

I Flekkefjord i Vest Agder finner man Fjellparkfestivalen som holdes i juli, dette er en av landets eldste rockefestivaler som startet opp så tidlig som i 1982.

Årets program er ikke helt ferdig enda, men de som foreløbig står på listen er Kvelertak, DeLillos,Vicereine, Sublime Eyes, Outer Limit Lotus og Mokri. Det kommer garantert flere på listen etterhvert. Hjemme siden til festivalen har du her så du kan følge med på artistene som blir lagt til og eventuelt bestille biletter herfra.

Dette er en festival for både Norske og internasjonale artister, med ca 30 forskjellige artister og band blir dette garantert en topp festival for alle.

Der setter vi sluttstreken for denne gangen, men fortsetter med forskjellige festivaler i neste artikkel.

Comments are closed.