Fra 70 og opp på 80 tallet

Når jeg først begynner å skrive om musikk fra litt tilbake i tid så klarer jeg aldri å la være å finne frem en del av de låtene jeg omtaler på YouTube. Og veldig ofte blir det spillende musikk i lang tid etter at jeg har skrevet meg ferdig med flere artikler.

Fra 70 og opp på 80 tallet

Fra 70 og opp på 80 tallet

Men det er meg privat dette er snakk om – nå skal jeg fortsette min ferd oppover fra 70 tallet og fremover mot i dag. Men selv om jeg nevnte mange artister som lagde mye musikk på 70 tallet så var mange av de også med innover på 80 tallet.

80 tallet

Om det var mye stor og god musikk på 70 tallet, så ble det vel enda mer spredt forskjellig musikk oppover på 80 tallet. Årsaken til det er vel muligens at MTV startet med sine sendinger. De ble ganske snart en kanal «alle» måtte høre på innen musikk.

Her er den første videoen som ble sendt ut på MTV sin kanal:

Mye populært

Samantha Fox var en ung dame som ble meget populær i løpet av 80 tallet. Hun ble meget populær med sin låt Touch me fra albumet med samme navn. Singelen til denne låten gikk til topps på hitlister verden rundt – totalt var det i nesten tjue land den gikk til topps. Men engelske Samantha Fox hadde andre «fordeler» også som gjorde henne populær hos utrolige mange unge menn på den tiden. Og det var vel ganske mange som hadde plakater av henne hjemme på gutterommet! En annen dame som gjorde det meget skarpt i løpet av 80 tallet var Madonna. Hennes første album kom i 83 og hadde hennes eget artistnavn som tittel. Hun heter jo opprinnelig Madonna Louise Veronica Ciccone og kommer fra Michigan i USA. Hun har fått tilnavnet «The Queen of Pop». Og hun er den kvinnelige artisten i verden som har solgt mest album gjennom tidene. For dette er hun notert i Guiness Rekordbok med over 300 millioner solgte album. Skulle jeg skrevet alt om disse to damene over her så hadde jeg blitt sittende og skrive minst 2 tykke bøker. En tredje dame som også kom med en meget stor låt på begynnelsen var Dolly Parton som ga ut låten 9 to 5.

Norsk musikk

Av norske låter og artister har jeg plukket frem Sámiid ædnan fra Grand Prix i 1980. Dette er vel en av de Grand Prix sangene som har ligget lengst på VG listen i Norge. Vazelina Bilopphøggers var også ute med låter på denne tiden. De kom blant annet med sin første singel i 1980 – og den hadde tittelen Gi meg fri i kveld. Dette var etter at de hadde vunnet NM i rock. Sammen med Gi meg fri kom også «Bilopphøggerbooogie» som låt to. Begge disse singelen kom foran deres første album som kom ut litt senere i 1980.

Selve Vazelina trenger vel knapt noen mer presentasjon da de har vært aktive nesten helt frem til i dag.

Comments are closed.