MUSIKK FESTIVALER 2

Musikk er noe de aller fleste har et forhold til, enten man er ung eller gammel. Man vokser opp med den type musikk som fenger en selv, musikksmaken og stil følger en gjerne utover i livet.

Musikkfestivaler er et flott tilbud for dem som liker og komme seg ut blandt folk og nyte musikken.

Noen av festivalene som foregår rundt omkring i landet fortsetter vi litt med her.

MUSIKK FESTIVALER 2

MUSIKK FESTIVALER

Øyafestivalen

Øyafestivalen foregår i Oslo i august og har blitt en enorm populær festival som har hovedsakligen populærmusikk på programet. Da de startet opp i 99 hadde de kun ca 1200 besøkende, noe som har økt betydelig hvert år de har holdt festivalen. Det nærmet seg ca 100 000 besøkende  på den siste festivalen.

Med nesten 300 forskjellige konserter i løpet av festivalen er det garantert musikk for enhver smak som en får her.

Artister og band er det mange av, som Lykke Li, Patti Smith og Noname som er allerede satt opp i programmet for 2018.01.02

Navnet har sin opprinnelse fra Kalvøya utenfor Oslo hvor det hele startet, det ble så flyttet til Middelhavsparken for og så igjen og bli lagt opp til Tøyenparken, hvor den fortsatt blir fremført.

Skjærgårds Music & Mission Festival

Skjærgårds Music & Mission festival er en festival for de kristne og arrangeres hvert år utenfor Tvedestrand på Risøya.

Denne festivalen startet i 81 og har vokst javnt og trutt opp gjennom årene til godt over 20 000 besøkende i dag.

Her får man oppleve Newworldson, Planetshakers, Jesus Loves Electro, Gungor og Project 86 med flere.

Skjærgårds Music & Mission Festival

Skjærgårds Music & Mission Festival

Oslo Live

Oslo Live er også en stor musikkfestival, med ca 30 000 besøkende har de ogsså vokst seg ganske store. Festivalen holdes i juli med populærmusikk på programmet med mange gode musikere og band.

Oslo Jazz Festival

Oslo Jazz Festival hadde sin start i midten av 80 tallet, dette er en festival som bruker forskjellige scener rundt om i byen, ikke et fast sted som de fleste andre festivaler. Festivalen foregår i august og strekker seg over en uke.

Med nesten 100 000 besøkende er det blitt en veldig godt innarbeidet festival, som i 2018 stiller med mange kjente artister i programmet. Her får du foruten jazz også beslektet musikk som gospel, lues og elektronika.

Notodden Blues Festival

Notodden Blues Festival finner sted i august og går under navnet populærmusikk, men det er stort sett blues som spilles her.

Dette er også en festival som har vokst med årene og blitt et populært sted for blues intresserte, da de startet hadde de ca 2000 som hadde kjøpt billett. Tallet som er forventet i 2018 er ca 50 000 betalende gjester, ikke verst fremmøte det.

Noen av artistene du kan få oppleve i 2018 er Bonnie Raitt, Adam Douglas, Ana popovic, Knut Reiersrud Band, Jon Cleary og Southern Aveny. Så her er det bare og glede seg til årets festival.

De har også blitt kåret til verdens beste blues festival i 2010 så det sier jo en del om kvaliteten på festivalen.

Det var det vi fikk med oss denne gangen av festivaler i Norge.

Comments are closed.