MUSIKK FESTIVALER

Musikkfestivaler i sommer halvåret har vi mange av både i Norge og i våre naboland. Det blir en liten titt på noen av tilbudene de har og vise til her.

Betegnelsen musikkfestival brukes da det er et stort festarrangemang som da selvfølgelig handler om musikken.

Festivalene blir stadig mer og mer populære, noe som man ser på solgte billeter rundt om. Noen av de største kan ha flere hundretusener gjester innom under tiden festivalen varer.

MUSIKK FESTIVALER

MUSIKK FESTIVALER

Anal Festival

Det er en liten årlig festival som holdes i Arendal, ute på Tromøya. Denne festivalen har omtrent doblet seg for hvert år som går.

Dette er en festival som betegnes som en anti- festival som ikke bare tenker på stjerner og penger, men som har mange lokale artister i programmet.

Her får man et bredt spekter av musikk, litt for de fleste.

Balejazz

Balejazz festivalen blir arrangert i en helg hvert år i mai måned. Dette er en norsk jazz festival som hovedsakligen har norske artister, men det kommer gjerne noen internasjonale artister innom i tillegg.

Festivalen holdes på Balestrand inne i Sognefjorden. Med et publikums fremmøte på over 3000 er det en relatift liten festival.

Bergenfest

Bergenfest holdes som regel i april måned, her er det populærmusikk som spilles. Dette er en stor festival som har ca 40 000 betalende gjester, som får se mange store artister opptre.

Artister og grupper som Karpe Diem, Pet Shop Boys, Bryan Ferry, Grace Jones, Røyksopp, Blondie, Ben Miller Band og Cc Cowboys, som noen av dem.

Her får man garantert en stor musikk opplevelse under festivalen.

Festival

Festival

Barents Spetakel

Barents Spetakel holdes i Kirkenes så tidlig som i februar, her spilles det populærmusikk i forskjellige varianter. En forholdsvis liten festival med litt over 4000 betalende gjester. Årets festival pågår over fem dager med artister som Emily Newman og Ice Station Zebra.

Den blir også betegnet som en samtidskunst festival med hovedvekt på norske, russiske og finske artister.

By: Larm

By: Larm avholdes i mars måned hvert år og er en festival som det hovedsakligen spilles populær musikk på, den er forskjellig fra de andre festivalene fordi de har hvert på forskjellige steder hvert år inntil i 2008, da har de hvert i Oslo de siste årene. Det har blitt en stor og populær festival med årene, med godt over 22000 besøkende gjør de det veldig bra.

Noen av artistene du kan se i 2018 er Barselona, Billie Eilish, Camilla Rosenlun, Halie, Spielbers og Superorganism. Så her får man et bredt og godt utvalg i musikken. Årets festival pågår i tre dager, fra den første til tredje mars.

Festspillene i Bergen

Festspillene i Bergen består av både musikk og teater mm, så her har men flere alternativer til og få seg en flott opplevelse.

Feststivalen fåregår vanlighvis i mai måned men årets festival strekker seg ut i juni også, den starter den 23 mai og siste dag er den 6 juni. Her er det duket for mange gode opplevelser underveis. På programmet i årets festival finner vi foruten forskjellige musikktyper også teater, opera, dans og utstilling.

Med festspillene i Bergen avslutter vi her, men fortsetter i neste artikkel.

Comments are closed.