MUSIKK

Musikk har fenget folk i evigheter, og dans og sang har fulgt oss i utrolig mange år. Det florerer i dag av forksjellige typer musikk, fra hard rock/ metal til opera, her er det smak og behag som gjelder. Men det kommer jo også litt an på alderen, man endrer gjerne musikksmak med årene.

Musikk går under betegnelsen kunst som man har alt i fra en person opp til flere hundre musikere i storband og lignende.

MUSIKK

MUSIKK

Litt musikk historie

Det har blitt mange former for musikk, flere typer som mange også sier at det har ingenting med musikk og gjøre. Men smaken er jo heldighvis ulik hos de fleste av oss. Man finner fort ut hvilken type musikk man foretrekker, andre igjen har mange forskjellige typer som man nyter og høre på.

Noen av muskikkens typer er jazz, contrymusikk, contry blues, rock, hardrock opera, storband, pop, klassisk musikk, blues, folkemusikk og disco musikk mm.

Man vet lite om den egentlige opprinnelsen av musikken, når den egentlig begynte og hvilket som var det første som kunne kalles instrument.

Det man derimot vet er at en fløyte laget av vingeben fra en fugl som er funnet er i fra ca 35000 år siden, den har en diameter på ca 8 mm og en lengde på ca 220 mm og har fem hull med da muligheten for og slille forskjellige toner.

Denne fløyten ble funnet i Tyskland og er fra den tiden da de moderne menneskene kom til Europa.

Det er flere teorier om musikkens start, noen mener det er gjennom ritualer den har oppstått andre mener det er igjenom arbeidsanger.

Det sies at det er India som har en av de eldste musikktradisjonene i verden, mens den eldste og største musikkinstrument samlingen er det Kina som har. Disse har blitt datert tilbake til ca 7000 år f.Kr, en av de første sangene som er funnet nedskrevet er kaldt Hurristiske sang og er skrevet på leirtavler som er i fra ca 1400 f.Kr. Så at det er lange trandisjoner innen musikk og sang er det ingen tvil om.

Utvikling

Opera, senemusikk i teateret, symfoni  og klassisk musikk er vel det vi betegner som starten på vår tids musikk. Contry, folkemusikk, musikaler, filmmusikk er de neste.

Listen fortsetter fram til dagens valgmuligheter som er mange.

Folkemusikk og gammeldansmusikk og dansbandmusikk ble stort sett fremført ute i distriktene på de lokale lokalene rundt om i landet.

Så kom disco tiden over oss med utallige band som spiltes i egene discotek eller andre engede steder med god plass til dansingen.

Pop, hardrock, hevy metal, horror- punk, punk, poprock, new wave, funk metal, funkrock mm er kommet til i de senere årene.

Her kan man fortsette i det uendelige, for listen over musikksjangere er utrolig lang.

Læren om musikk kalles musikkvitenskap, den forklarer musikken kunst art med klingende struktur og historie. Dens plass i samfunnet mm. De viktigste fagområdene i musikkvitenskapen er musikk terapi, musikk pedagogikk, musikk historie og musikk sosiologi.

Historien om musikk og sang er som sangt veldig lang og omfattende, det ble bare en liten oppsummering nå.

Comments are closed.