MUSIKKFESTIVALER I SVERIGE 2

Musikkfestivalene i vårt naboland er nok like populære som her i Norge. Det er mange som tar turen innom i løpet av en festival sommer og antallet øker fra år til år. Jeg har allerede vært innom noen av festivalene i Sverige, men det er mange igjen og her kommer noen flere med litt enkel omtale.

MUSIKKFESTIVALER I SVERIGE

MUSIKKFESTIVALER I SVERIGE

Storsjøyran

Storsjøyran er Sveriges eldste festival, den finner sted i Östersund og har drevet på siden 1963 så dette er en godt innarbeidet festival som har blitt utrolig populær med årene.

Festivalen foregår midt i sentrum av byen og har gjort det siden starten. Festivalen har åtte forskjellige scener satt opp, med ca 70 forskjellige grupper og artister som opptrer i løpet av festivalen er det et stort utvalg av musikktyper du finner her.

Det er over en million mennesker som er innom i løpet av festivaltiden, det sier jo litt om hvor populær den har blitt.

Noen av artistene som har vert innom her er BB King, Blondie, Crash Test Dummies, Iggy Pop, Lady Gaga, Pet Shop Boys og mange flere.

Noen av dette årets artister som foreløbig er satt opp er Zara Larson, Ziggy Marley, Wolfmother, Magnus Carlson og Slowgold. Du kan følge med her på listen som blir utvidet etterhvert og se hvilke artister som dukker opp i løpet av årets festival som starter den 27 juli.

Sweden Rock Festival

Sweden Rock Festival foregår ved Norje som ligger omtrendt midt i mellom Karlskrona og Kristianstad. Festivalen startet opp i begynnelsen av 90 tallet og øker stadig i omfang.

Årets festival foregår i fra den 6 juni til den 9 juni, dette er som navnet sier en rocke festival med heavy metal og hardrock.

Dette er også en stor festival med rundt 35 000 som er innom hvert år, her har det hvert innom artister som Aerosmith, Lionheart, Little Steven & The Disciples Of Souls, Venom, Riot V og Mad Max er noen få av dem.

I årets program er det foreløpig satt opp artister og band som Iron Maden, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Helloween, Tarja og Uriah Heep som noen av dem. Fult program kan du finne her.

Festivalen

Festivalen

Uppsala Reggae Festival

Uppsala Reggae Festival har drevet på siden rundt 2000 tallet, årets festival er lagt til den 27 og 28 juli.

Det var noen år festivalen ikke ble holdt men er nå tilbake forhåpentlig for og bli.

Noen av artistene som har hvert innom her er Yoga, Nazarens, Don Carlos, Kaptein Rød og Jesse Royal. Årets festivalprogram er ikke klart enda men det finner du enkelt ved og besøke deres hjemmeside.

Visefestilvalen i Væstervik

Visefestivalen i Væstervik har også holdt på i mange år, den første festivalen vart satt opp i 66.

Festivalen finner sted i Stegeholms slottsruiner på Slottsholmen i Vestervik i tidsrommet 12 til 14 juli. Årets artist program er fortsatt ikke ferdig, noen av tidligere artister som har hvert med på festivalen er Eva Dahlgren, Magnus Carlson, Miss Li, Finn Zetterholm, Tomas Andersson Wij, Nick Borg og Linda Strøm mm.

Dette var bare noen få av festivalene som blir gjennomført i Sverige i løpet av et år, du finner nok en festival som passer din musikkstil med litt søk på nettet.

Comments are closed.