MUSIKKFESTIVALER I SVERIGE

Det er ikke bare her i landet det har blitt veldig populært med musikkfestivaler. Det har vokst bra i Sverige og opp igjennom årene, så nå tar vi en liten tur dit for og se litt på tilbudene de har.

MUSIKKFESTIVALER I SVERIGE

MUSIKKFESTIVALER I SVERIGE

Hultsfredsfestivalen

Hultsfredsfestivalen ble avholdt i Hultsfreds folkpark i starten som var i midten av 80 tallet. Det ble fort en veldig populær festival og var i mange år Sveriges største, men det ble litt turbulendt når de ville flytte festivalen opp til Stockholm og til Sigtuna Kommune i 2013. Da ble festivalen delt opp av Fkp som stod for arrangementet som da fikk navnet Hultsfreds goes Stockholm.

Det vart da noen lokale interesser som startet opp sin egen festival på samme området og den fikk da navnet This is Hultsfred, noe som fort ble en populær festival igjen. Faktisk ble den første festivalen på stedet siden 08 som gikk med overskudd, ikke verst.

Festivalen gikk over flere steder som var Hembygdsparken og Hultsfreds folkpark som begge ligger rett ved innsjøen Hulingen.

Her har de hatt mange kjente artister på besøk, som Nils Løfgren, Public Images Ltd, Big Contry, Van Morris og Motorhead mm.

Her finner man et stort utvalg av musikk, i fra dansmusikk til hardrock.

MetaltownFestivalen

Metaltownfestivalen er en festival som blir holdt i Gøteborg ute på brann piren. De hadde sin første festival i midten av 2000 tallet da ute på banan piren. Dette er en rock, hardmetal og hardrock festival.

Festivalen ble flyttet igjen i 2011, da til Gøteborg Galopp på Hisingen av sikkerhetsmessige årsaker.

Festivalen i dag går over tre dager, den vart utvidet med West Coast Riot og Hardcore punk festival som foregår på det samme området.

Også her er det mange kjente artister som har spilt som, Marilyn Manson, Avatar, Sonic Syndicate, Mastodon mm

Festivalen

Festivalen

Musik vid Siljan

Musik vid siljan festivalen avholdes ved innsjøen med samme navn, stedet ligger noen mil ovenfor Falun. Den ble holdt for første gangen så tidlig som i 1969, så her er det en god gammel festival som fortsatt holder koken.

Her finner man folkemusikk, opera, korsang, brudemusik og vuggeviser, et virkeligt bredt spekter innen musikk.

Peace & Love

Peace & Love er en av Sveriges største festivaler, den holdes i Borlenge ikke langt i fra Falun.

Her er det rock, heavy metal, hiphop,pop, rock og World Musik som det gjelder, under mottoet forskjellighet, solidaritet og forståelse .

Det handler her om og kunne krysse landegrenser som igjen bringer forskjellige kulturer sammen for og kunne påvirke egene handlinger mot seg selv og andre.

Det blir satt opp et eget tema som er forskjellig fra år til år som de besøkende skal fundere over og bli med i debatter og i forskjellige typer undervisning av disse temaene.

Her har det vert temaer som miljø, demokrati, ytringsfrihet, våkne. Frihet, revolusjon og pasjon som noen av dem.

Også her har det vert mange kjente og store artister innom og spilt, som New York Dolls, The Cardians, Patti Smith, Motorhead, Ulf Lundell, Borlenge, Mando Dias og Sex Pistol mm.

Comments are closed.