Rike musikere

Det finnes utrolig mange musikere rundt omkring i verden med en stor drøm om å kunne livnære seg på sin musikk. Men det er ingen enkel sak å komme dit hvor det lar seg gjøre å kunne livnære seg på musikken alene. Men en god del musikere har klart det og en god del tjener mer penger enn de kunne drømme om da de startet opp med sin musikk karriere. Her kommer litt om noen av de som har hatt suksess og penger ikke er noe tema for dem i dagliglivet.

Rike musikere
Rike musikere

Elton John

En av de store artistene som virkelig har tjent mye penger på sin musikk er Elton John. Han kommer i fra Middlesex som ligger i England hvor han ble født i 1947, da med navnet Reginald Kenneth Dwight. Han skiftet navn da han var i begynnelsen av 20 årene til Elton Hercules John da han syntes det var ett mere passende artistnavn.Musikk interessen hans startet i ung alder og han lyttet til sine favoritter på radio så fort faren var ute av døren. Dette var fordi faren hans likte ikke den type musikk han hørte på og forbød han å høre på den. Men det stoppet ikke unge Elton og han lærte seg å spille på piano da han fortsatt var ett barn. Dette hjalp han så inn på Royal Academy of Music som ligger i London da han var bare 11 år gammel.

Han startet sitt første band da han var bare 13 år gammel sammen med noen venner, han kalte gruppen for Corvettes men de skiftet navn Bluesologi kort tid etterpå. Det var her han startet med å skrive sine egne låter som de så fremførte og de gjorde det sånn passelig bra økonomisk.Han forlot bandet etter noen år for å komme seg videre som han sa, og startet med ett samarbeid sammen med B Taupi. Men det største problemet var at han ikke fikk spilt inn noen av sine låter, det tok lang tid før han endelig fikk sin mulighet hos Dick James Music Studio. Men det hjalp ikke stort, da suksessen uteble selv med de nyinnspilte platene. Men gjennombruddet kom – først i Amerika og så senere i England. I dag er det vel neppe igjen som ikke kjenner til navnet Elton John.

ABBA

Den Svenske gruppen ABBA har også klart å tjene en god del penger på sin musikk. Gruppen ble til i 1972 og besto av Anni Frid Lyngstad, Agnetha Fæltskog, Benny Bror Gøran Andersson og Bjørn Kristian Ulvaeus. Da de startet opp kalte de seg for Bjørn & Benny, Agnetha & Frida men de skiftet allerede året etter oppstarten til det mye enklere navnet ABBA.De var alle etablerte musikere som viste hvordan det fungerte innen musikk verden og klarte tidlig å gjøre seg bemerket blant musikk elskerne. Allerede etter ett år kom det store gjennombruddet, de deltok på en melodifestival hvor de kom på en tredje plass med melodien «Ring Ring». Denne låten gikk opp på toppen av mange lister i ganske mange land, året etter deltok de så i Eurovision Song Contest og her vant de med låten Waterloo. Denne låten gjorde dem til super kjendiser og suksessen har bare fortsatt også etter denne låten.

Comments are closed.