Siste halvdel av 1980-tallet

Hvis jeg setter meg ned og tenker tilbake på livet mitt, vil jeg utvilsomt si at perioden fra 1985 til 1990 var den mest spennende. Dette var tiden jeg fikk min første jobb, min første kjæreste, min første bil og førerkort, førstegangstjeneste og ikke minst veldig mye fest og moro.

1980

1980

Det er derfor jeg ønsker å rette fokus på musikken, vi lyttet til på denne tiden. Det at siste halvdel av 1980-tallet var spekket med god musikk, ja det tror jeg alle er enige om. Det at dette var den travleste tiden av min ungdom, gjør jo også sitt til at jeg har et spesielt forhold til perioden 1985-1990. Men selv dagens ungdommer trykker jo en del av musikken fra denne tiden – til sitt bryst.

Madonna og Wham

Det var naturlig nok flere enn disse artistene, som var i vinden på midten av 1980-tallet. Men i 1985 kom Madonna med låten «Into the Groove» Dette ble en slager, som de fleste Madonna-låter gjerne ble. Mens i USA var det George Michael og Wham, som ble den mest solgte i 1985. Ellers var det artister som Jennifer Rush og Dire Straits, som markerte seg på listene rundt om i verden – og også i Norge.

Prince kommer med «Kiss»

Jeg husker lanseringen av denne låten, som det skulle vært i fjor. Det at sangen var spesiell var det ikke noen tvil om, men den solgte enormt godt og det var ikke mange som ikke hadde hørt denne låten innen 1986 var avsluttet.

Dionne Warwick

Selv om «Kiss» solgte i bønner og spann, så det en annen artist som toppet singellisten i USA. Jeg tenker på Dionne Warwick med singelen «That`s what Friends are for» Andre meget populære artister og låter i 1986, var Bob Geldof sin «This is the World Calling» Peter Gabriel sin «Sledgehammer».

Walk like an Egyptian

Vi har nå kommet oss til 1987, og nye låter kom som alle andre år – ut på markedet. Bangles gjorde stor suksess med «Walk like an Egyptian» Dette var den mest solgte låten i dette året, mens U2 gjorde svært godt med sin «With og Without You».

Kylie Minogue

1987 var året da Kylie Minogue dukket opp med sin singel «Locomotion» Dette skulle vise seg å bli en kjempehit, både i Australia som var hennes hjemland – men også her hjemme i Norge. Prince og Rick Astley kom med «Sign «O» the times” og “Never Gonna Give You Up” Sistnevnte artist kom som et vindblaff, men var utrolig populær når det stod på.

1998-1999

Det er som jeg har sagt tidligere, ikke lett å få med seg alle de gode hitene – fra et tiår som 1980-tallet. Jeg tror faktisk at jeg burde skrevet en hel artikkel, om hvert enkelt år – og selv da kunne det blitt vanskelig å få med seg all den gode musikken. Jeg kommer til å komme tilbake til de siste årene av 1980-tallet, i en artikkel som kommer noe senere. Frem til det er det bare å finne frem den gode musikken folkens!

Comments are closed.