Store stjerner innen musikken

Det har blitt ganske mange musikere med årene som virkelig har satt sitt preg på musikken.

Elvis Aron Presley
Elvis Aron Presley

Musikkstilene endrer seg jo hele tiden og nye varianter har stadig dukket opp. Artister som da har tatt litt av de vanlige musikkstilene og lagt til sitt eget preg og stil har gjerne blitt store innen den musikalske historien. Disse artistene som har klart og få til dette har klart og bli utrolig populære og har solgt utrolig mange plater.

Elvis Aron Presley

En av de artistene som virkelig er en av de største gjennom tidene er Elvis A Presley som kommer i fra Tupelo i Mississippi. Elvis kom til verden i midten av 1930 tallet og han var da det eneste barnet i den lille fattige familien. Musikken kom veldig tidlig inn i livet til Elvis for hans foreldre var Pinsevenner og på møtene ble det spilt mye musikk. Han lærte seg fort og kunne spille selv på piano og ble ganske god tross sin unge alder. Hans ønske var derimot en gitar, men familien slet litt med økonomien så det tok en god stund før de klarte og få kjøpt en til han. Men da gitaren var på plass gikk det også fort på dette instrumentet til at han spilte bra. Stemmen til Elvis er jo ganske spesiell, dette gjorde til at han i en alder av bare ti år kom på en andre plass i en talentkonkurranse. Øve på musikken hadde han mye tid til, og med sin litt sære klesstil på den tiden mente de andre ungdommene at han var en særing. Da han etter hvert startet på sin utdannelse som elektriker jobbet han samtidig som lastebil sjåfør for å livnære seg. Han hadde da hatt lyst på å spille inn en demo lenge, men det kostet jo penger så det tok en del tid før den første innspillingen kom. Det var låtene Thats when youre heartaces begin og My happines han valgte. Den neste innspillingen han gjorde ble gjort omtrent ett år senere, det var da man fikk opp øynene i platestudioet for den spesielle stemmen og musikk stilen hans. De tre første singlene han spilte inn har fått legende status og ble det virkelige store gjennombruddet for han.

The Beatles

The Beatles er en av de gruppene som klarte seg utrolig bra i 60 og 70 tallet med sin musikk. Her var det mere rock og de ble fort populære blant de unge, men mange av de litt eldre mente de var rebeller og spilte djevelens musikk. Gruppen ble startet opp i slutten av 50 tallet og besto da av John Lennon, George Harrison, Ringo Starr og Paul McCartney. De kom alle i fra Liverpool og var ganske rutinerte musikere i fra før, dette er nok en av årsakene til at det gikk så bra. Det meste av låtene var det Paul og John som sto for og gjorde gruppen til en av de største innen rocken gjennom tidene. Da det første albumet kom ut i 1963 gikk det rett til topps i England og ble liggende der ganske lenge.Suksessen var ett faktum for dem.

Comments are closed.